Voor nieuw lid van Anonieme verslaafden

Deze pagina is speciaal voor mensen die onbekend zijn met Anonieme verslaafden. Het doel is u te helpen enigszins wegwijs te worden.

Wat zijn anonieme verslaafden?
‘Anonieme verslaafden’ is een gemeenschap van mannen en vrouwen die hun ervaring, kracht en hoop met elkaar delen om hun gemeenschappelijk probleem op te lossen en anderen te helpen bij het herstel van hun alcoholisme.

Voor wie is anonieme verslaafden?
anonieme verslaafden is voor mensen die willen stoppen met drinken. Niets meer, niets minder. In anonieme verslaafden beschouwen we een verslaafd persoon: iemand die geen greep meer heeft op zijn of haar middel en wiens leven daardoor onbeheersbaar is geworden.

Wie is een verslaafde?
De meeste van ons zijn een lange, pijnlijke, en vooral beschamende weg gegaan voor zij ten volle beseften alcoholist te zijn. En zonder uitzondering moesten wij uiteindelijk zelf tot dit besef komen. Op onze website staat een zelftest die u kan helpen uit te vinden of u tot deze categorie behoort. Als u denkt dat dit misschien voor u het geval is bent u van harte welkom.

Hoe werkt anonieme verslaafde?
Wij beschouwen verslaving als een ziekte.

Kan ik zomaar bij een anonieme verslaafde bijeenkomst binnenstappen?

Bij de meeste groepen is dat geen enkel probleem. Als u denkt een probleem te hebben met een verslaving kunt u meestal gewoon naar de groepsbijeenkomst komen. Sommige groepen hebben liever dat u eerst even belt of e-mailt. Als dit zo is staat dat op de groepspagina duidelijk aangegeven.

Als u het zelf prettig vindt eerst even met iemand te praten is ook dat geen enkel probleem. Bij de groepsgegevens staan vrijwel altijd één of meer telefoonnummers en e-mail adressen. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunt u altijd contact opnemen met Moed-Brabant. Bel gerust voor advies of om uw verhaal te delen. Volledig anoniem en altijd bereikbaar. 06-83669523