Documentaire ‘OVEREIND 2.0’

Bekijk de docu op YouTube

Documentaire ‘OVEREIND 2.0’ confronteert met échte verhaal over drank-, drugsgebruik en veiligheid op Stratumseind.

In Overeind 2.0 wordt gepraat over de thema’s drank, drugs en veiligheid op het Stratumseind: met de bezoekers, maar ook met een aantal specialisten, de politie en kroegeigenaren.

Ouders, ga het gesprek aan!
Charles Dorpmans, coördinator DIMS bij Novadic-Kentron en zeer nauw betrokken bij het monitoren van uitgaansdrugs vertelt in de documentaire over de beweegredenen om drugs te proberen, hoe jongeren er open over praten (en ouders juist te weinig!), waarom alcohol zeker niet onderschat moet worden, maar vooral ook hoe ouders meer zicht kunnen krijgen op het gebruik van hun kinderen.

Overeind 2.0 biedt praktische handvatten
De ontboezemingen van jongeren op straat gekoppeld aan de dagelijkse praktijk van professionals heeft op de makers een behoorlijke indruk gemaakt. Overeind 2.0 is dan ook bedoeld om indruk te maken én effect te sorteren. Door het presenteren en onderbouwen van de feiten op een zeer toegankelijke en no-nonsense manier bieden de makers direct handvatten aan ouders én aan scholen om de thema’s bespreekbaar te maken en te houden.

Zo wordt met Overeind 2.0 een indrukwekkend alternatief geboden voor de landelijke campagne NIX18.
Initiatiefnemers van ‘Overeind 2.0’ zijn Stad & Co de organisator van ‘Uit met Ouders’ samen met Dynamo en Eindhovense jongeren in de leeftijd van 16 tot 29 jaar. Zoals Maiko van der Horst. Vanuit zijn stageplek heeft hij zijn eerste stappen in het documentaire maken gezet en inmiddels heeft hij via Dynamo de weg naar zelfstandig ondernemerschap gevonden. Maiko en de andere crewleden kennen Stratumseind goed en hebben samen de documentaire gefilmd en gemonteerd.

Heb je verder vragen? Neem contact op met Kareem Gazuani (k.gazuani@dynamo-eindhoven.nl) of bel naar 040-239 3110.

Bekijk de docu op YouTube